Організації

Молодь - найбільш активна й впливова частина суспільства, генерація людей, які бажають вчитися та працювати, власними силами забезпечувати своє життя.

Вона сприйнятлива до новацій, енергійно підтримує процеси формування демократичної держави, ринкові перетворення. Майбутнє будь-якої держави безпосередньо пов'язують із молоддю.

Адже саме молоді люди будуть продовжувати реалізовувати реформи у політичній і соціально-економічній сферах, які розпочаті сьогодні. Це від їхньої активності, дієвості та творчості залежать перспективи державотворення в Україні.

Отже, не випадково молодіжна політика визнана пріоритетним напрямком діяльності на АТ НЗФ. У 2004 році було обрано новий склад профкому ПО ПМГУ.

З перших днів своєї роботи профком пильну увагу приділяє роботі з молоддю. У перший колективний договір, що розробляв новий склад профкому, було включено розділ "Робота з молоддю".

Колдоговором передбачений цілий ряд соціальних гарантій для молоді: 5000 грн при народженні дитини, позика для молодят які вперше беруть шлюб, можливість одержання вищої освіти за рахунок підприємства та ін.

12 жовтня 2005 року молодими працівниками заводу була створена молодіжна організація. Її мета - реалізація культурно-інтелектуальних можливостей, створення умов для реалізації ініціативи, надання всілякої допомоги молодим творчим людям щодо втілення ними у життя своїх творчих, наукових ідей та проектів.

За час існування молодіжної організації за підтримки профкому ПО ПМГУ проводяться різноманітні конкурси і заходи: уже традиційним став конкурс "Леді заводчанка", уперше проведені конкурси - "Містер НЗФ", "Ми по імені родина", проведено турнір з комп'ютерних ігор.

Організована та успішно виступає заводська команда КВК. Члени молодіжної організації здійснили сходження на найвищу вершину України - Говерлу з установленням прапорів ПМГУ і заводу.

Були організовані екскурсії вихідного дня до дендропарку "Софієвка", на фінали кубку України з футболу, до Дня молоді організована подорож до Алушти, проведений суботник у ДОТ ім. В. Усова.

Крім усього вищевказаного, проводиться навчання молоді як кадрового профспілкового резерву. Так 15 молодих працівників заводу пройшли навчання за європейською програмою ТАSIC, яка покликана сприяти захисту інтересів працюючої молоді України шляхом залучення молодих працівників до участі у процесах соціального партнерства й діалогу.