Новини

Велика медійна родина

Наталья РАЗУВАЕВА

 

Як журналісти нашого краю своє свято відзначали

Велика медійна родина

Наталя  ЄВТУШЕНКО.  Фото Анни ЧАПЛИГІНОЇ і Наталі ЧЕПЕЦЬ

6 червня українські журналісти святкували своє професійне свято. Саме цього дня в 1992 році НСЖУ була прийнята до Міжнародної федерації журналістів.

Працівників  ЗМІ  привітав  генеральний  ди-

ректор заводу, почесний громадянин Нікополя Володимир  Семенович  Куцін.  В  його  віталь-

ному слові зазначалося: «Мені приємно відзна-

чити, що вітчизняна преса має багату історію. Поруч із потужними загальнонаціональними виданнями завжди знаходилося місце регіо-нальним та місцевим засобам масової ін-формації. На  шпальтах газет, на радіо та  у телевізійних сюжетах відображено не лише ключові події життя нашої країни, а й дух та емоції різних епох. На превеликий жаль, професія журналіста сьогодні визнана однією з найнебезпечніших. Проте, сподіваюсь, що це не стане на заваді вашій роботі, й кожен з вас продовжить робити свою справу виважено та об’єктивно. Бажаю всім засобам масової інформації залишатися актуальними і затребуваними, пропонувати читачеві широку палітру незалежних думок та оцінок. Нехай кожне ваше слово буде корисним і дієвим, а праця - гідно оцінена читачем».

На урочистості, організовані Нікопольсь-кою регіональною організацією НСЖУ, прибули наші колеги з Покрова та Томаківки. Було багато поважних гостей, зокрема, виконуючий обов’язки  міського голови Іван Базилюк,  депутат обласної ради Сергій Піддубний, голова Нікопольської державної адміністрації Євген Евтушенко, представники влади Покрова та інші. До майстрів пера і слова звернулася голова правління Юлія Білик: «Ви добре знаєте, що в нашій роботі не буває легко, завжди треба бути відповідальними за кожне сказане або написане слово. Переконана, що серед нікопольської журналістської спільноти багато гідних спеціалістів, які не зраджують цим принципам. Ви старанні, амбітні, ініціативні та працелюбні. Пишайтеся своєю професією, любіть та поважайте свою нелегку роботу, якій присвячуєте життя!»

Слово  «газета» (gazzetta) італійського походження. Спочатку воно не мало ніякого відношення до періодичних видань, а означало «мілку монету», яку треба було заплатити, аби прочитати новини. З часом листок з новинами і  стали називати газетою. Перші газети з’явилися у Венеції у 1563 році і були рукописними. З розвитком суспільства преса сформувалася як впливовий соціальний інструмент під титулом «четверта влада» - цей вислів, який згодом став крилатим, приписують Жан-Жаку Руссо.

Цілий рік представники «четвертої» влади працюють задля інформування суспільства, аби в день професійного свята почути добрі слова від шанувальників. Традиційно на своє свято журналісти отримують нагороди. Цьогорічні урочистості розпочалися з представлення нових членів Національної спілки журналістів України. Серед них і кореспондент газети «Електрометалург» Наталя Ра-зуваєва. Це її виважений крок, до якого вона йшла 29 років, вже будучи неодноразовим переможцем обласних і регіональних творчих журналістських конкурсів. І цього року Наталя Андріївна стала переможцем в номінації «Нікополь - місто перемог», заснованої міським головою Олександром Саюком.

З гордістю повідомляємо, що представники ЗМІ НЗФ отримали чимало почесних відзнак. Кореспондент заводської телестудії Леля Ледньова нагороджена Почесною грамотою обласного правління НСЖУ; редакторка газети «Електрометалург» Ганна Чаплигіна відзначена Грамотою Дніпропетровської об-ласної організації НСЖУ; Подяки обласної організації НЗЖУ отримали директор ПКіС ім. Б.Величка Валерій Кисельов та редактор мультимедійних видань Дмитро Северин.  Й тричі приємно, що за відкритість перед ЗМІ та плідну співпрацю Подякою  Нікопольської  регіональної організації НСЖУ нагороджений голова правління, генеральний директор АТ НЗФ, почесний громадянин Нікополя Володимир Семенович Куцін.

Крім того серед переможців творчих конкурсів до Дня журналіста Ганна Чаплигіна перемогла відразу в трьох номінаціях  - «Нікополь - місто перемог»  (засновник - міський голова

Олександр Саюк), «Екологічна відповідаль-ність - інвестиція в майбутнє» (засновник - депутат обласної ради Сергій Піддубний), «Подія року» (засновник - міський голова м.Покрова  Олександр Шаповал). Оператор заводської телестудії Володимир Поваренко визнаний у номінації «Своїх справ майстер» (засновник - голова правління   АТ НЗФ Володимир Куцін). Кореспондент «ЕМ» Тетяна Харлан стала лідером у двох номінаціях - «Спорт і труд поруч ідуть» (присвячена пам’яті Семена Рохкіна (засновник - СК «Електрометалург») і «Помісна церква України» (ПЦУ). Переможці та всі заводські журналісти отримали чисельні поздоровлення від феросплавників, за що щиро вдячні. У свою чергу колективу НЗФ вони щиро бажають мирного неба, трудових здобутків і особистого щастя кожному!