Новини

Наталья РАЗУВАЕВА

Випуск-2021

Свято спортивної родини «Електрометалург»

Тетяна  ХАРЛАН. Фото автора

 

Під звуки фанфар та передзвін медалей на шиях спортсменів, з показовими виступами та подарунками, квітами та щирими побажаннями гарної долі, вперше без легендарного Семена Рохкіна, з ДЮСШ «Електрометалург» вирушили в доросле життя 26 випускників, більше половини з яких отримали свідоцтва з відзнакою. Урочистий захід з цього приводу відбувся цієї середи в спортивному залі заводського спортклубу. Його відвідали батьки, тренери та почесні гості з НЗФ і міста. Було гарно, зворушливо та по-родинному. А як інакше - для переважної більшості випускників ДЮСШ за роки тренувань стала другим домом, а тренери-вихователі - другими батьками.

- Сьогодні ми зібралися всією спортивною родиною на традиційне свято, присвячене закінченню навчального року та нашим випускникам, які виросли, досягли високих спортивних результатів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях, - зазначила ведуча Наталія Морозова. - Пам’ятати рідну ДЮСШ будуть без винятку всі випускники, бо саме тут вони досягали найважливіших перемог, і в першу чергу - над собою.

На превеликий жаль, цього-річний випуск вперше відбувся без людини, яка стояла у витоків створення СК та ДЮСШ «Електрометалург»,  засновника  спортивних традицій, мудрого керівника Семена Рохкіна, який зробив великий особистий внесок в розвиток фізичної культури і спорту, завдяки його зусиллям заводський спортивний клуб відомий не тільки у нашій області, але й на теренах всієї України та світу. Пам’ять цієї видатної людини вшанували хвилиною мовчання.

За традицією жоден урочистий захід на стадіоні не проходить без запалювання олімпійського вогню - символу боротьби за перемогу, миру і дружби. Цього року це почесне право надали випускникам ДЮСШ «Електрометалург» - майстру спорту України зі скелелазіння, призерці чемпіонату світу серед школярів та молодіжного Кубку Європи Оксані Буровій та неодноразовому призеру чемпіонату України з легкої атлетики Олегу Василишину. 

- Дивлячись на вас, шановні випускники, красуні-дівчата та міцні хлопці, хочеться жити, - розпочав урочисту частину вечора генеральний директор НЗФ, член НОК України Володимир Куцін. - Випускний - це свято радості, але трошки й печалі. Ви стаєте на порозі дорослого життя, перед вами відкриваються широкі перспективи, цей етап - навчання в ДЮСШ - закінчений, сьогодні ви скажете «до побачення» не тільки своїм друзям, але й своїм тренерам, які віддали вам роки свого життя, передали вам свій досвід, прищепили найкращі якості. Наш спортклуб, без перебільшення, дійсно найкращий серед виробничих спортивних колективів України. Це заслуга Семена Яковича Рохкіна та усіх присутніх тут тренерів та батьків i, звісно, заводу. НЗФ підтримував та надалі буде підтримувати спортклуб, примножуючи вже існуючі надбання.

- Проте однієї підтримки замало, ще треба натхнення. Яке може надати тренерсько-викладацький склад та спортсмени, які завжди прагнуть до розвитку, до нових звершень та перемог, - продовжив Володимир Семенович. - Життя непросте та тернисте, думаю, ви про це вже знаєте. Але я впевнений - у вас все вийде, так само, як виходило на змаганнях. Ви досягали перемог там, досягнете й в повсякденні. Але головне, чого треба досягти, - це стати гідними людьми та знайти своє місце в житті. Я переконаний - ті навички, що ви здобули в ДЮСШ «Електрометалург», допоможуть вам в цьому.  Я вдячний тренерам, які вкладають душу в своїх вихованців, спортсменам - за старання, батькам - за моральну та матеріальну підтримку, місту та заводу – за створення відповідних умов для вашого успіху. Я бажаю всім щастя, добра, благополуччя. Слава Україні!

- Ми дуже пишаємося вами, дорогі випускники, і дуже раді, що в нашому місті є така спортивна молодь, - зазначила заступник міського голови Ірина Харченко, яка передала вітання та подарунки для юних грацій від мера Олександра Саюка. - Спорт дійсно виховує, гартує, робить сильнішими не тільки фізично, але й морально. Тому я вас закликаю не полишати спорт й у дорослому житті. Нехай для подальших занять у вас будуть час і бажання. Нехай ваш життєвий шлях обов’язково приведе вас до успіху. Натхнення, наснаги, здійснення всіх ваших мрій!

- Ви, випускники, наше майбутнє, - впевнений голова профспілкового комітету НЗФ Володимир Романенко. - Притому майбутнє не тільки міста, а й цілої країни. На вашому життєвому шляху будуть злети та падіння, перемоги та поразки. Але будь-які негаразди легше пережити, спираючись на любов батьків, друзів, на власні чесноти - порядність та гідність. Бажаю вам досягти високих життєвих вершин. Нехай доля подарує вам хорошого побільше!

- Всі негаразди в житті треба вміти долати, і спорт нас того добре вчить, - зазначив заслужений майстер спорту України з футболу, дворазовий чемпіон Паралімпійських ігор, чем-піон Європи Костянтин Симашко. - Займайтеся, досягайте успіхів, але не забувайте про важливість життя поза спортом. Обе-ріть для себе декілька напрямків розвитку. Це зробить вас багатше і духовно, і фізично. Успіхів!

- Весь тренерськовикладацький склад пишається своїми вихованцями, - зазначив

в. о. директора ДЮСШ «Електрометалург», заслужений тренер України Микола Гаман. - Ви всі гідно представляли нашу школу на змаганнях різних рівнів. Той досвід перемог, які ви тут здобули, обов’язково знадобиться у вашому самостійному житті. Хочу висловити щиру вдячність батькам випускників за підтримку - ви завжди були поруч в тяжкі хвилини. Дякую нашим тренерам, які вкладали душу та знання в своїх вихованців. Особливе щире та велике «дякую» від всього колективу спортклубу хочу сказати генеральному директору НЗФ Володимиру Семеновичу Куціну, голові профспілкового комітету НЗФ Володимиру Іллічу Романенку, а також міській владі за вагомий внесок, підтримку, розвиток дитячого спорту та спорту в місті в цілому. Шановні випускники, хоч ви сьогодні й покидаєте стіни рідної альма-матер, в СК «Електрометалург» вас завжди раді бачити!

Після усіх урочистих привітань та побажань від гостей, вони виконали почесну місію - вручення свідоцтв  і пам’ятних медалей про закінчення комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Електрометалург». Золоті медалі та свідоцтва з відзнакою отримали цього року аж 15 випускників, всі інші отримали шість срібних та п’ять бронзових медалей та дипломи про закінчення ДЮСШ. Всі випускники мають значні досягнення та результати, здобуті на змаганнях різних рівнів. Без сумніву - всі вони справжні чемпіони та гідні молоді люди. 

- Вітаємо наших випускників з отриманням свідоцтв про закінчення ДЮСШ «Електрометалург», - сказала Наталія Морозова. - Велика дорога починається з першого кроку, тож нехай у наших випускників він буде вдалим та щасливим.

В свою чергу випускники подякували своїм тренерам, які за ці роки стали для них частиною сім’ї, а спортклуб - другим домом, також висловили подяку НЗФ та міській владі за змогу відточувати спортивну майстерність на сучасній базі, де створені всі належні умови для занять. 

Хвилюючим захід видався не тільки для випускників, але й для їх батьків, які всі ці роки тренувань раділи і засмучувалися разом з ними, проживали складне, але таке цікаве спортивне життя. Їх внесок також був відмічений на святі. Тож відзнаками та подяками від спортклубу були нагороджені усі батьки випускників, які в свою чергу також висловлювали щирі слова вдячності НЗФ, керівництву ДЮСШ та тренерам за віру в їх дітей та за забезпечення належних можливостей для тренувань. Треба зауважити, що у школі тренуються не тільки цілими родинами, а навіть спортивними династіями, як ось у випадку з Гонтариками, Яценками та іншими.

Завершився випускний вечір дуже зворушливою подією - колом єдності, яке створили випускники і тренери, взявшись за руки, та стиснувши один одного в останнє у міцних обіймах.